Boiler onderhoud

Boiler onderhoud
en reiniging van de boiler

Boiler onderhoud en reiniging van de boiler is belangrijk, voor het goed functioneren van de boiler.
Wilt u een schoonmaakbeurt voor uw boiler, dan houdt dit het volgende in:

  • het schoonmaken van de boiler
  • het openen en sluiten van de boiler
  • afstellen van de brander
  • elektrisch afkoppelen van de brander

Bij boiler onderhoud wordt met een hogedrukreiniger schoongemaakt. Hierbij wordt voornamelijk water gebruikt. Indien gewenst is het mogelijk, het afpersen van de boiler uit te voeren om eventuele lekkage vast te stellen.
Het chemisch reinigen van de waterzijde, kan bovendien op aanvraag worden uitgevoerd.

Daarnaast is het leveren van nieuwe pakkingen voor water- en gaszijde een optie. Boiler onderhoud kan dus geheel naar uw wens worden uitgebreid met extra werkzaamheden.

 Servicebeurt boiler

Bij het uitvoeren van de servicebeurt van een boiler, worden de afsluiters gereviseerd op de werkplaats. Hierna worden ze zorgvuldig weer terug gemonteerd.
Om een veilige werking te kunnen garanderen, wordt het geheel vervolgens afgeperst klaar gemaakt voor de keuring. Hierbij kunt u denken aan:

  • Vlinder afsluiters
  • Gate afsluiters
  • Bal afsluiters

Boiler onderhoud zal de levensduur van uw boiler zeker ten goede komen.

Wij hebben specialisten die de boiler op heel vakkundige manier een goede service beurt geven!

Vuurvast / Refractory bemetseling

 Wilt u het vernieuwen of repareren van de vuurvaste bemetseling laten uitvoeren? Hierbij kan het geheel worden vervangen, of een deel gerepareerd worden. Door te werken met de beste leverancier op het gebied van vuurvaste cement wordt het best mogelijke resultaat bereikt. Ook crack repair kan door ons worden uitgevoerd. Alles met het doel, het gereedmaken van de stoomwezen voor de eindafname.

Kostenbesparing 

Een boiler die goed onderhouden wordt, zal zorgen voor een lager verbruik, wat op zich al een goede reden is het onderhoud niet langer dan voorzien uit te stellen. Aan de andere kant is onderhoud ook nodig om aan uw verzekeringsmaatschappij te kunnen aantonen, in geval van bijvoorbeeld een brand, dat een gebrekkig onderhoud van uw kant niet aan de oorzaak ligt. Kunt u dit niet aantonen, dan kan het lastig worden om op een vergoeding van de schade te kunnen rekenen.
Onze specialisten zijn professioneel opgeleid en kunnen ieder type boiler nazien, de nodige herstellingen uitvoeren en het wettelijk verplichte attest uitreiken.

Hoe kunnen we u helpen? Vraag gerust meer informatie en een vrijblijvende offerte op maat van uw bedrijf.

Boiler onderhoud

Foto impressie: lopende projecten boilermaintenance.